Svettigt värre... sol men idag med lite, lite, lite vind

Jag håller på dö på grund av värmen, de är 30 grader ute. Jag har samma temperatur inomhus. Skoja inte, har ett sådant varmt hus att de till och med är skönare att vara ute. De är så varmt, vet att man inte ska klaga. Men det är så otroligt svårt när de är 30 grader varmt.
 
Men jag kan inte bo såhär varmt, har insett att jag behöver införskaffa mig något som är bättre än en fläkt, en fläkt hjälper inte något. En bordfläkt har jag som mer eller mindre står på 24 h om dygnet. Det fungerar inte, försöker öppna fönster och dörrar för att få ner temperaturen till samma temperatur som är ute. För ibland är det faktiskt varmare inne är ute, vilket är sjukt.
 
(Köpt ifrån https://www.electronic-star.se/Home-och-Living/Luftkonditioneringar/Coolster-luftkylare-flaekt-jonisator-65W-320m-h-4l-tank-svart-Svart.html?listtype=search&searchparam=coolster)
 
Tyvärr tar det 4-6 dagar innan den kommer, jag hoppas till gud att det endast tar 4 dagar, vilket gör att leveransen sker på torsdag. Jag hoppas det, de skulle göra så mycket för mig. Men med den turen jag har så kommer den nog på måndag. Men men, nu är den beställt. Tänkte att den blir perfekt här uppe på övervåningen för att kunna få det kallare. Slippa ha fönstrena öppna hela tiden, men samtidigt kanske få ner temperaturen ännu mer. Jag tänkte på grund av priset, om den nu fungerar så bra under sommaren och jag ska försöka testa den. Att jag eventuellt köper en till, för att på undervåningen. Tror inte den direkt klarar att köra både under- och övervåningen.
 

Topp-egenskaper:

  • 4-i-1 luftkonditionering: För att reglera rumsklimatet med fläkt, luftkylare, luftfuktare och jonisator
  • Vindstyrka 12: kraftfull fläkt med 3 effektsteg för en luftström på upp till 320 m³
  • Sparsam & effektiv: avdunstande luftkylare med 4 liter vattentank för miljövänlig kylning av luftflödet
  • Inandning för allergiker: jonisator som binder damm- och luktpartiklar
  • Relax and enjoy nature: anpassningsbar luftström med oscillation, lameller och naturläge
  • Enkel användning: bekvämt med fjärrkontroll eller touch-panel för enkel och bekväm styrning

Egenskaper:

  • touch-panel med knappar och status-LED på enhetens ovansida. Alla funktioner kan även styras med fjärrkontroll
  • omkopplingsbar oscillationsfunktion för fördelning av luftflödet
  • 3 driftlägen: normal, natur och sovläge
  • vattentank: 4 liter med nivåvisning
  • avstängningstimer i 1 h steg upp till 9 h
  • naturläge: simulering av naturlig ökande och avtagande vindfläkt
  • sleepläge: minskning av ventilationshastigheten med intervaller
  • strömförbrukning: 65 W
  • ljudnivå: <63 dB (beroende på ventilationssteg)
  • hjul och bärhandtag för enkel förflyttning
  • räckvidd fjärrkontroll: ca 6 m
  • inklusive 2 frys-kylpaket för att ytterligare öka kylningseffekten
  • strömförsörjning fjärrkontroll: 1 x CR2025 knappcell (ingår i leveransen)
  • strömförsörjning: 220-240 V / 50-60 Hz

Leveransomfång:

  • 1 x luftkonditionering
  • 1 x fjärrkontroll inklusive CR2025-batteri
  • 4 x hjul
  • 2 x frys-kyl-paket
  • Manual på tyska (andra språk: engelska, spanska, franska, italienska)

Mått:

  • mått: ca 30,5 x 75 x 28 cm (BxHxD)
  • kabellängd: 150 cm
  • vikt: ca 5,9 kg


 
Längtar längtar, kan den inte komma. De är 30 grader varmt just nu, förstår inte hur jag ska kunna somna och gå till jobbet i morgon. Morgon dagen ska ju till och med bli varmare. Men ja, ja, kan inte göra så mycket åt det just nu. Men men, ligger för tillfället och tittar på den gamla tv serien Falcon Creast, 80-tals serie som har en väldigt dramarikt familj, men lite underhållande må jag säga. Men däremot tycker inte jag inte att den här är den bästa ifrån denna årtionde, utan favorit är såklart... Lagens Änglar (Orginaltitel: L.A. Law).
 
Dag 2
Frukost - 2 stekta ägg, 4 skivor bacon
Lunch - Pytt i Panna (se recept ifrån igår)
Mellanmål - HÄR BRAST DET, GLÖMDE BORT... INTE BRA
Middag - 5 st kycklingköttbullar, 1 morrotsplätt och 1 avokado (riktigt smarrigt)
Träning - HÄR BRAST DET, GLÖMDE BORT... INTE BRA
 
Många av mina recept enlgit paleo har jag hittat i Annika Sjöö kokböcker, ska köpa hennes senaste bok. Vill se dessa 50 recepter, måste verkligen köpa den. Älskar inspiration, önska dock att man kunde hitta en av hennes böcker som jag inte ha. 30 dagar med Paleo. Men, men, jag får fortsätta leta och se om någon vänlig själ kanske vill sälja en. Vem vet, ibland kanske man har tur.
 
Nu ska jag titta vidare med min fläkt på Falcon Creast och försöka sova när det börjar att bli lite svalare, svårt att tro att det någonsin kommer kunna bli det. Kanske ska gå ner och lägga mig i skinnsoffan och öppna lite fönster, vi får se hur jag gör. Vi syns i morgon :)
 
Kommentera gärna om ni vill höra om något speciellt, just nu svamlar jag mest och skriver lite random.
 
// Pillan

30 grader varmt, vindstila... Svensk sommar är här

Under en period trodde jag faktiskt att sommaren är över, men nu är den tillbaka. Jag älskar faktiskt att den är tillbaka, hoppas till gud att den fortsätter även på min semester som start om en vecka, 23 juli. Längtar så in i norden på semester nu. Ser verkligen framemot av sommaren och semester, ska bara slappna av och ta det lugnt. Vara hemma och pyssla, det behövs känner jag. Jag vill bara samla massor med energi, samtidigt försöka att träna och komma igång ordentligt med både kost och träning.
 
Idag är det dag 1, Paleo och träningen och må ju erkänna att jag har varit riktigt duktig. Det ända på grund av värmen var det otroligt svårt att få i sig varm mat. Så måste försöka hitta saker som en kalla, men det borde inte vara speciellt svårt.
 
Startade dagen med att ta 30-40 minuters promenad vid 06:45 ner mot centrum, för att handla. Planen var att gå hem igen, men på grund av jag av någon anledning som alltid köpte alldeles för mycket varor mot planerat. Trodde inte det skulle bli såhär mycket, men hittade så mycket grönt och fint. Summan gick på 2000 kronor, fattar ni, jag köpte mat för 2000 kronor. Men nu är jag taggad för att starta det hela. Vilket gjorde att jag tog bussen hem istället, men de var såvärt det.
 
När jag kom hem var det dags för frukost.
 
(Hallon/blåbärssmoothie med innehåll 2 dl bär, 1 dl mandelmjölk)
 
Väldigt smarrigt och blev nöjd, de var riktigt gott. Men jag bestämde mig för att överraska min mor och min styvfar som kommer hem i morgon med att rensa runt poolen. Vilket jag trodde skulle ta kanske 5 h som max, men fy fan vilket arbete. Trodde aldrig att det skulle ta såhär mycket arbete. Jag är fortfarande inte klar, men är väldigt nöjd i övrigt ändå. Vilket jobb.
 
(Poolen hemma, som har fullt med ogräs runt, inte blivit rensade på år... Skoja inte)
 
Men men, det var här i alla fall som jag spenderade hela min dag igår och jag startade klockan 9 på morgonen och slutade inte förrän efter 21. Min rygg värker och mina fingrar ömmar, det känns verkligen att man har spenderat otroligt mycket tid här vid poolen. Men men, jag tror inte de kommer bli besvikna i alla fall. För jag r nöjd över hur långt jag har kommit, kommer få göra klart resten sen.
 
Jag tänkte visa er en bild, men förstår inte varför just den bilden ska krångla, men får lägga upp en ny bild lite senare på den.
 
(Pytt i panna: 1 st Sötpotatis, 1 st kycklingfilé, 1/2 gullök, 1/2 äpple, havssalt & peppar, servera med 1 stekt ägg)
 
Jag trodde inte det skulle vara gott, jag skojar inte men detta är absolut inte den sista gången jag kommer göra detta. Väldigt stor portion, jag halverade receptet som jag använde för det var 2 personer. Men tycker detta var för mycket för en person, kanske pågrund av värmen. Men blev riktigt nöjd faktiskt ändå, jag var väldigt mätt och belåten efteråt.
 
(Resultatet efter en dag ute i solen... vad kan man säga. Jag fick färg i alla fall :P)
 
Mer eller mindre var det min dag, till mellan mål blev det ett väldigt gott päron. Till middag, jag var alldeles slut efter den här ansträngande dagen ute i solen. Jag åt endast ett äpple, måste försöka äta mer i morgon och en bra middag. Men men, nu är dag 1 klar. Nu är det 89 dagar kvar tills jag är i mål. Längtar så in i norden med att komma i form igen, jag klarar detta och jag är stark. Jag vet att jag klarar allt, men nu ska jag och min bränna gå och lägga mig.
 
Måste även säga ett stort grattis till min far som idag fyller 60 år... Hipp Hurra, Hurra, Hurra!!!
 
// Pillan

Paleo - Vad är det?

 
(Bildern kommer ifrån https://topphalsa.se/stor-guide-kom-i-gang-med-paleokost-enkla-tips-och-recept/)
 

4 SNABBA RIKTLINJER FÖR PALEOKOST:

  1.  Basen i paleokosten är kött, fisk, skaldjur, ägg, fett, grönsaker och rotfrukter. Frukt, bär, nötter och frön är komplement – ät måttligt.
  2.  Ditt matintag ska ha högt fettinnehåll, innehålla medelmycket animaliskt protein och mindre kolhydrater. Kaloriräkning uppmuntras inte.
  3.  Ät så mycket ekologisk och närodlad mat som möjligt – innehåller mer näring och mindre kemikalier.
  4.  Ju kortare innehållsförteckning en produkt har, desto bättre! Och om du inte känner igen något ord, så är det troligen inte en naturlig råvara bra för kroppen.

 

För att dricka paleovänligt – välj gärna:

  • Kaffe.
  • Kokosvatten.
  •  Mandel- och nötmjölk.
  •  Smoothie.
  •  Juice (Helt egen pressad juice)
  •  Te.
  •  Vatten (Föredragen endast vatten).

 

STENÅLDERSKOST/PALEO:

  1.  Smyg in och smyg ut. Du måste inte börja äta paleokost i ett slag. Du kan successivt smyga ut vissa saker, som pasta, och smyga in mer rotfrukter.
  2.  Planera och storhandla. Bra råvaror skapar bra förutsättningar. Dessutom är det enklare när vardagsmiddagar snabbt ska fram på bordet.
  3.  Laga mycket, så att det blir över till matlådor. Fokusera på allt gott du får äta, istället för allt du bör undvika.
  4.  Krångla inte till det. Du måste inte alltid laga efter recept. Middag kan vara lax i ugn med sötpotatis, punkt.
  5.  Försök variera maten, så att du inte äter samma hela tiden, då blir det tråkigt. Behöver du inspiration, läs bloggar och kokböcker.

 

5 FRÅGOR OM ATT ÄTA PALEOKOST

Kostrådgivare och paleoexpert Åsa Söderberg svarar.

1. Får man dricka alkohol?

Det är du själv som sätter reglerna för vad du får. Vill du gå ner i vikt, så ska du undvika alkohol. Men tanken är ju inte att man ska bli nykterist, så visst kan du ta något glas vin ibland.

2. Hur gör jag när jag blir bjuden på middag?

Det beror på hur strikt du vill vara, men går jag på middag så äter jag det som serveras. Är det spagetti med gräddsås, så njuter jag av det. Vill du vara riktigt strikt kan du ta med dig egen mat, men generellt tycker jag inte att det sociala livet ska hämmas av en specifik kost – om du inte är exempelvis intolerant – det känns osunt.

3. Vad ska jag äta till lunch på språng?

Spring in på mataffären och köp kokt ägg, fruktsmoothies, frukt, avokado, banan eller nötter. Det är bättre alternativ än korv med bröd.

4. Fungerar det att träna intensivt och äta paleo?

Ja, jag tycker att det fungerar bra.

5. Är paleokost okej om jag är gravid?

Ja, paleo är ju bra mat, men du kanske inte måste vara så strikt utan kan tillåta dig att äta lite av det du är sugen på.

 

Jag försöker att läsa mycket runt omkring och det finns massor med sidor som jag läser extra mycket, jag har testat en del grejer för att se om Paleo är något för mig. Det är svårt att bara sluta med socker etc, sin vanliga vanor men jag tycker om rotfrukter och allt som detta innebär. Jag ser framemot dessa 90 dagar, det kommer bli otroligt spännade, kommer försöka hinna med att dela med mig recept på visa maträtter.

Jag hoppas ni lärde er något nytt, Paleo är en bra kost, jag har kört mer och mer enligt paleo, jag märker verkligen hur jag mår bättre och bättre i kroppen.

// Pillan